torsdag 11. mars 2010

Barnestreker

Har så lyst til å vise frem noen barnetegninger.
Det er full produksjon og jeg får mange tegninger om dagen.
Det er så gøy når de tegner, så de er ferdig med krusedulle-tiden og tegner ting vi kan se hva er!


Eugen er glad i mager, store mager, helst gravide mager... Så han tegner ofte mamma med barn i magen.. Han ble vel påvirket av å ha mammaen sin gravid to ganger før han fylte 3 år...
Ellers går det i hjerter, som han tegner og farger først og klipper ut etterpå og gir til mammaen sin.
Brannbiler og verktøytegninger er det også en del av. Ynlingsfarge er rød.

Aase Marie har mange detaljer i tegningene sine, mange ting på samme ark.
I motsetning til storebror har hennes mennesker armer og noen ganger indre organer som hjerte, sånt er viktig.
Alle tegningene hennes hører med til en hel avhandling av en historie. Det er ikke bare bare å motta en tegning, det følger med en lang historie om hvem de forskjellige er og hva de gjør, hva de har gjort og hva de skal etterpå.
Aase Marie tegner med alle farger hun, for selv om hun ellers elsker rosa og lilla, så er ikke verden bare rosa og lilla. For skogen er grønn, vannet blått og skyene grå.


Mange av tegningene havner på kjøkkenveggen, så vi kan se på dem hele tiden. De henger rett og slett på en hyssing med små miniklyper. Enkelt å skifte ut tegningene etterhvert.
Alle de andre tegningene som ikke får plass på veggen får navn og dato på og puttet i en eske. Får vel sortere dem etterhvert, kan jo ikke ta vare på alt.
Lille Johannes tegner fortsatt mest kruseduller og streker, men han øver på bokstavene i navnet sitt og han bruker mye vannfarger -da blir hele arket fullt av farge.