fredag 16. desember 2011

Fletteloff og marsipankuler

Årets jule-fletteloff er nå i boks, fryseboksen altså.
Vi bakte fire, tre til fryseboksen og en til magen...

Oppskrift på fletteloff har jeg lagt ut før, men i år har jeg prøvd en annen oppskrift, like gode begge to.


Dette er årets oppskrift, til to fletteloff:

1 kg hvetemel
6 dl hel melk (lunken)
50 g smør (smeltet)
1 egg (romtemperatur)
50 g gjær
15 g salt

Fremgangsmåten er som ellers, bland alt til en deig :P
Forheve i 40 minutter.
Del deigen i to og hver av de delene i tre.
Trill lange pølser og flett i vei.

Etterheve i ca 30 minutter, pensles med egg og strø over valmuefrø (eller andre frø)
 og stekes ved 190 grader i 30-40 minutter

Vi har gjort mer i dag også, trillet marsipankuler!
Noen er farget røde, noen ble grønne, noen fikk sjokoladetrekk og strø på seg.
De er ganske like som de vi lagde i fjor. litt annen farge på strøet bare...


Her er arbeidsgjengen i full gang med marsipankulene. Man blir ganske fargete på hendene av konditorfarge. Og Eugen har lært seg og lage marsipanrose.


Nå skal jeg sitte i sofaen resten av kvelden og strikke videre på et par sokker.
Ha en fin førjulskveld du også!