fredag 27. april 2012

Pizzasnurrer

Nybakt på en fredag, kan ikke bli bedre!

Pizzasnurrer er populært her hos oss, de er spesielt gode nystekte, men er også veldig gode i nistepakka!
Disse kan du variere i det uendelige med forskjellig fyll, forskjellig ost, krydder og grønnsaker.
Det går helt fint å lure inn litt ekstra grønnsaker, som løk, paprika og mais.

Et tips kan være å bruke rester. Pølserester, spaghettisausrester, kjøttboller osv.
Disse jeg har laget i dag har ikke noen grønnsaker, bare pizzasaus, bacon og ost.

Bruk den deigen du liker best, det meste fungerer.
Vi liker snurrene litt grove, jeg bruker gjerne den melposen det står Grovbakst på,

Til ca 30 passe store snurrer trenger du
ca 10 dl grovbakstmel
en pose tørrgjær
1 ts salt
5-6 dl lunkent vann

Elt alt sammen i kjøkkenmaskin og la deigen heve til den er omtrent dobbelt så stor.
Del deigen i to og kjevle hver del til et rektangel, fyll med hva du vil
og rull deigen sammen før du skjærer den opp i passe biter.

Etterhev en halv times tid og stek dem i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

Ha en god helg!!